Emotioneel evenwicht wordt vaak afgekort naar EE en is afkomstig van NEI en INTEGRA Methode ontwikkeld door Roy Martina.

Het is ontwikkeld om snel en effectief emotionele stress aan te pakken door middel van specifieke affirmaties en acupressuur-technieken.

Allemaal kennen we die momenten, waarbij we ons niet helemaal lekker in ons vel voelen. We zijn dan gestrest en kunnen er de vinger niet op leggen wat het zou kunnen zijn.

Dit kan al gebeuren door kleine dingen: Angst voor examen, het bezoek aan een tandarts, ziekenhuis of spreken in het openbaar, spanningen in een relatie, zorgen maken over bepaalde dingen etc.

Er zijn vele emoties zoals bijvoorbeeld boosheid, angst en verdriet die ons plotseling kunnen belemmeren en een onprettig gevoel geven.

Met emotioneel Evenwicht gaan we de gevoelswaarde van deze emotionele toestand, acute stress, omlaag brengen. Dit geeft vaak een ontspannen en prettig gevoel waardoor het vertrouwen vaak toeneemt.

Gewoonweg omdat het veroordelen of beoordelen van jezelf het meest onaardige was wat je jezelf ooit aandeed? En nog steeds doet?

Hoe ziet een behandeling eruit?

We zitten tegenover elkaar en ik houd jou hand vast en leg uit hoe de spiertest werkt (ook wel bekend als Kinesiologie). Je lichaam verliest fysieke kracht wanneer het in aanraking komt met schadelijke stoffen of wanneer het stress ervaart. Dat maakt het mogelijk om te testen.

Met deze methode kan ik de punten vinden die je helpen de negatieve gevoelens ofwel “de blokkades” te transformeren naar positieve gevoelens.

We werken aan je onderbewuste, zodat dit ook bewust gaat worden en verwerkt kan worden. Hierdoor kan de energie (die eerst geblokkeerd was) weer gaan “stromen”!

Dat transformeren gaan we samen doen door middel van affirmaties en het betreffende acupressuurpunt te stimuleren. De eventuele nabehandeling kan je thuis zelf doen.

 

Deze techniek kan helpen bij:

  • Stress
  • Slaapproblemen
  • Agressie en boosheid
  • Gevoel “vast” te zitten
  • Negatieve gevoelens en emoties
  • Angsten